Evenementen

3D printen met plastic afval

De Perpetual Plastic Project recycle installatie is speciaal ontworpen voor gebruik op evenementen. Met de unieke hand aangedreven machines kan iedereen zélf plastic recyclen!

Beurzen

Je bedrijf promoten op een vakbeurs of conferentie? Op een ongedwongen manier nodigen onze interactieve machines bezoekers uit om het gesprek aan te gaan over onderwerpen als circulaire economie en verantwoord plastic gebruik.

Festivals

Bezoekers activeren en inspireren zonder met een vinger te wijzen? Onze recycle experience stimuleert het inzamelen van plastic afval en laat mensen zelf ervaren hoe je van afval een 3D print maakt.

Bedrijfs evenementen

Een onvergetelijk bedrijfsevenement organiseren of een product lanceren met een circulair tintje? Vertel je verhaal door te doen en recycle je (bedrijfs)afval live tot een custom 3D geprint product.

De machines

De Perpetual Plastic Project experience is een interactieve recycle installatie waarmee mensen met hand-aangedreven machines plastic afval kunnen recyclen tot 3D print filament, de ‘inkt’ voor 3D printers. Dankzij de modulaire opbouw en verrijdbare stations kan er flexibel omgesprongen met de beschikbare ruimte.

Hoe het werkt

Schoonmaken en drogen
Het recyclen gebeurd in verschillende stappen. Bij het eerste station wordt plastic afval schoongemaakt en gedroogd.
Shredden
Vervolgens wordt het plastic afval met twee plastic shredders stapsgewijs in kleine stukjes gemalen.
Extruderen
Het plastic maalgoed wordt door middel van een handaangedreven plastic extruder omgesmolten tot een dunne draad filament, welke vervolgens in de 3D printer verdwijnt.
3D printen
Het recyclede 3D print filament wordt vervolgens ingevoerd in de 3D printer en omgezet in een waardevol product. We hebben een aantal standaard producten ontwikkeld welke geoptimaliseerd zijn voor het 3d printen tijdens evenementen
Previous
Next

Uniek 3D print design

Met een 3D printer zijn de mogelijkheden oneindig! Naast het printen van onze standaard producten, is het ook mogelijk deze te personaliseren met een logo of afbeelding naar keuze. Voor een exclusieve ervaring behoort ook het ontwikkelen van een volledige custom product tot de mogelijkheden.

ENTHOUSIAST?

BOEK VANDAAG NOG​